Kostkarki Ice-o-matic – najwyższa jakość w produkcji lodu do zastosowań masowych.

Ice-o-matic to pochodząca ze Stanów Zjednoczonych firma z prawie siedemdziesięcioletnią tradycją, która specjalizuje się w produkcji kostkarek do lodu. Jej urządzenia znajdują zastosowanie w wielu branżach, mi.n przemyśle rybnym czy mięsnym, gastronomii czy handlu. 

Czym wyróżniają się kostkarki Ice-o-matic na rynku?

Urządzenia firmy Ice-o-matic charakteryzują się bardzo wysoką jakością. Wytwarzany przez nie lód cechuj wysoka transparentność, bezwonność oraz połysk. Warto nadmienić, że nie wszystkie urządzenia konkurencji, mogą się pochwalić takim lodem. Dodatkowo kostkarki Ice-o-matic wyposażone są w systemy, które mają za zadanie odseparować z wody większe elementy, które mogą się w niej znaleźć oraz systemy antybakteryjne. Systemy te działają przez cały czas, dzięki temu gwarantują, że wyprodukowany lód będzie naprawdę czysty i pozbawiony mikroorganizmów, które mogą wywołać u klienta z mniejszą odpornością zapalenie gardła lub inną infekcję. Dodatkowo kostkarki firmy Ice-o-matic są urządzeniami bardzo ekologicznymi. W stosunku do konkurencji zużywają bardzo mało prądu, a także dużo mniej wody do chłodzenia.

champagne-438448_1280

Zastosowanie kostkarek Ice-o-matic.

Firma Ice-o-matic dysponuje kilkudziesięcioma różnymi modelami kostkarek. Różnią się one wielkością, wydajnością oraz ceną. Mniejsze kostkarki, o niższej wydajności znakomicie będą się nadawać do małych restauracji czy barów, gdzie lodu zużywa się mniej. Natomiast te największe, najbardziej wydaje znajdą zastosowanie w dużych firmach z branży rybnej czy mięsnej, gdzie istnieje potrzeba równoczesnego chłodzenia dużych ilości towaru.

Jakiego rodzaje lodu można wyprodukować w kostkarkach Ice-o-matic?

Kostkarki Ice-o-matic dają możliwość produkcji różnego typu lodu. W hotelach czy restauracjach, gdzie dba się bardzo o wygląd chociażby drinków, znakomicie sprawdzi się lód w postaci kostki sześciennej. Dla mniejszych restauracji, lokali samoobsługowych czy kawiarni, do chłodzenia napojów gazowanych często wykorzystuje się bardziej ekonomiczny lód w postaci pół-kostki. Taka forma lodu nadaje się również dobrze do napojów blendowanych, ponieważ łatwiej się rozdrabnia. Kostkarki Ice-o-matic mogą również produkować lód za pomocą technologii spray, tworząc transparentne bryły lodu typu gourmet. Hitem w lokalach gastronomicznych jest obecnie lód typu pearl, który znakomicie nadaje się do drinków wymagających lodu kruszonego. Oczywiście kostkarki Ice-o-matic mogą go wytworzyć. Ostatnim rodzajem lodu produkowanym w kostkarkach jest kruszony lód – flake ice –  znakomicie sprawdzający się przede wszystkim w sytuacji, gdy trzeba coś szybko schłodzić w gorący dzień.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Why ask?